Shared website hosting with bluehost review company. Find low priced cheap hosting online.

Σχολείο

Δεκαπενταμελές

Εκτύπωση
Τελευταία Ενημέρωση στις 24 Οκτωβρίου 2016 Εμφανίσεις: 3327

To Δεκαπενταμελές του 9ου ΕΠΑΛ της σχολικής χρονιάς 2016-2017.

 

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΘΕΣΗ

1

ΓΚΕΚΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΧΑΡΙΤΩΝ

1)ΠΡΟΕΔΡΟΣ

2

ΛΟΝΤΟΣ

ΗΛΙΑΣ

2)ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

3

ΘΑΝΑΣΗ

ΘΟΔΩΡΗ

3)ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

4

ΚΟΥΛΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

5

ΜΠΑΧΙΤΗ

ΑΜΑΡΙΛΝΤΟ

 

6

ΓΙΑΟΥΠΗ

ΑΝΔΟΝ

 

7

ΜΑΧΜΟΥΤ

ΡΑΜΙ

 

8

ΔΑΜΑΙ

ΓΙΟΥΛΙΑΝ

 

9

ΜΑΛΤΣΙΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

 

10

ΧΑΝΤΖΗ

ΕΥΡΥΔΙΤΗ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

 

11

ΜΟΥΤΣΑΙ

ΟΡΓΚΕΣ

 

12

ΚΑΡΝΕΣΗΣ

ΗΛΙΑΣ

 

13

ΜΠΕΚΙΡΙ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

14

ΤΖΟΥΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ

 

15

ΧΑΝΤΖΙΩΤΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ

 

 

 

 

Περισσότερα...

Καθηγητές 9ου ΕΠΑΛ

Εκτύπωση
Τελευταία Ενημέρωση στις 13 Δεκεμβρίου 2019 Εμφανίσεις: 7697

Το 9ο ΕΠΑΛ Αθήνας έχει εκπαιδευτικό προσωπικό ειδικοτήτων για τους τομείς  Πληροφορικής, Οικονομίας & Διοίκησης, Γεωπονίας.

Το προσωπικό για το σχ. έτος 2019-2020 είναι:

PROF2019 2020

 

Περισσότερα ...

ΕΡΓΑ ΤΟΥ τομέα Πληροφορικης του 9ου ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΑΣ

Εκτύπωση
Τελευταία Ενημέρωση στις 03 Ιουνίου 2020 Εμφανίσεις: 1123

1.Physical Computing και Περιβαλλοντικές δράσεις (σχολ. ετος 2019-2020)

Το έργο μας αποτελείται από 2 βασικές και ανεξάρτητες στην υλοποίηση υποδράσεις με κοινούς στόχους όπως, την εξοικείωση κυρίως των μαθητών αλλά και των συναδέλφων καθηγητών με τις νέες τεχνολογίες και πιο συγκεκριμένα με τον προγραμματισμό στον φυσικού κόσμου (physical computing) με Raspberry Pi και Python ώστε να μπορούν να δημιουργούν τα δικά τους έργα.

Πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος “μια Νεά Αρχή στα ΕΠΑΛ” σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «NOESIS» και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. 

Περιλαμβάνει μια δέσμη παρεμβάσεων που αφορούν στην ψυχοκοινωνική και γνωστική υποστήριξη των μαθητών, στη δημιουργία δικτύων υποστήριξης καθώς και σε συμπληρωματικές δράσεις.

Σκοπός του έργου είναι η συνεργασία μαθητών και η δημιουργία κατάλληλων εκπαιδευτικών συνθηκών για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της καινοτομίας & του πνεύματος συνεργασίας

Δείτε περιγραφή από την υλοποίηση του έργου και των υποδράσεων στο ιστολόγιο που βρίσκεται στη https://9epalmnae.wordpress.com/

 

2. ΕΝΑΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (DPVW-DISTANCE PROGRAMMABLE VIDEO WALL) (σχολ. ετος 2018-2019)

Στόχος του έργου ήταν να σχεδιαστεί και να λειτουργεί στο σχολικό περιβάλλον ένας ηλεκτρονικός/ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων (DPVW – Distance Programmable Video Wall).

Η πρόσβαση σε αυτόν μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε φυλλομετρητή (browser) ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή αλλά και από οποιαδήποτε κινητή συσκευή, όπως laptop, tablet και smartphone.

LED-signs-min-650x327

Πρόκειται για ένα ψηφιακό «εργαλείο», στο οποίο οι χρήστες μπορούν να εκφράσουν σκέψεις σχετικά με θέματα της επιλογής τους. Μοιάζει με ένα κομμάτι χαρτί, με έναν πίνακα ανακοινώσεων, με τη διαφορά ότι είναι ηλεκτρονικός και κρεμασμένος σε ευδιάκριτο σημείο μέσα στο κτίριο της σχολικής μονάδας.

Η εφαρμογή επιτρέπει την ταυτόχρονη χρήση του πίνακα ανακοινώσεων από πολλούς διαφορετικούς χρήστες ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αναρτούν υλικό σ’ αυτόν. Επιπλέον, ο δημιουργός του πίνακα μπορεί να καθορίσει δικαιώματα πρόσβασης για συγκεκριμένους χρήστες ή να επιτρέψει την ελεύθερη πρόσβαση σε οποιονδήποτε.

Στον πίνακα μπορούν να αναρτηθούν πληροφορίες:

Κειμένου
Φωτογραφίας και λεζάντας που την αφορά
Video
Η ποσότητα της πληροφορίας και η ποιότητα της αναπαράστασης, ευκρίνειας εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το μέγεθος της αναπαράστασης των matrix των leds που τον απαρτίζουν. 

Στο έργο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σειρά N συνεδεδεμένα matrix των 32×64 leds. Θεωρητικά, η συνολική διάσταση του πίνακα μπορεί να είναι (32×64)xN leds.

Δείτε περισσότερα στην Ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε από τους συνετελεστές του έργου μαθητές και καθηγητές στην διεύθυνση https://noticeboard-school.blogspot.com/

Ο Ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων έχει ήδη εγκατασταθεί και είναι σε πλήρη λειτουργία στο κτίριο του 9ου ΕΠΑΛ Αθήνας, Δράκοντος 4, Ακαδ. Πλάτωνος, Αθήνα

Το έργο υλοποίηθηκε για το Νόησις στα πλαίσια του "MIA NEA ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ". Δείτε επίσης https://mnae.noesis.edu.gr/portfolio/11784/ 

Το έργο υλοποίθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της πληροφορικής.

Επίσης υπάρχει και σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό EJERS (European Journal of Engineering Research and Science)    https://www.ejers.org/index.php/ejers/article/view/1791

 

3. ΕΝΑΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ  (σχολ. ετος 2015-2016)

Στα πλαίσια του της δράσης για τις "Καλές Πρακτικές Πληροφορικής (μαθητών - καθηγητών)" που πραγματοποιήθηκε στο 6ο ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΑΣ την Τρίτη, 28/4/2015 και παρουσιάστηκαν έργα από όλα τα σχολεία της Αθήνας, το σχολείο μας παρουσίασε τον "Εξυπνο Καθρέφτη". 

20170303 105318

Το έργο υλοποίθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της πληροφορικής.

Δείτε απόσπασμα από το video της παρουσίασης μας σε συνέδριο για καλές πρακτικές στο σχολείο με αντικείμενο στην πληροφορική στο Youtube https://youtu.be/6FBbtwA4Cbk 

Δείτε επίσης μια σύντομη παρουσίαση από την εργασία μας https://youtu.be/WFHBfF5V0pY

 

4. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ (σχολ έτος 2013-2014)

H εργασία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος Ειδική Θεματική Δραστηριότητα της Β Τάξης του Τομέα Οικονομίας του 9ου ΕΠΑΛ Αθήνας. Η τάξη του έτους αποτελείτο από 22 μαθητές.

Η Δραστηριότητα χρησιμοποιεί σαν παράδειγμα το δίκτυο Facebook προκειμένου να αναδείξει τον ρόλο του και  τις δυνατότητες της εμπορικής αξιοποίησης μέσω της διαφήμισης στον κοινωνικό παγκόσμιο ιστό.

Στα πλαίσια της εργασίας αρχικά, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες των 4-5 ατόμων και επιχείρησαν να απαντήσουν σε βασικά ερωτήματα. Οι απαντήσεις που δόθηκαν συγκεντρώθηκαν στο κείμενο με τίτλο: Απαντήσεις Ομάδων μαθητών σε βασικά ερωτήματα για το Facebook.

Στην συνέχεια έγινε μια προσέγγιση όπου με τη συνεργασία των μαθητών και την κατασκευή ενός wiki, κάθε ομάδα θα έδινε την δική της εκδοχή για τον τρόπο χρήσης και εμπορικής αξιοποίησης  του Facebook.

To αποτέλεσμα ήταν ένα σύνολο σελίδων που δημιουργήθηκαν συνεργατικά και αναρτήθηκαν . Στη δημιουργία των σελίδων αυτών οι μαθητές έμαθαν και χρησιμοποίησαν με φαντασία και προσωπική άποψη, διάφορα εργαλεία web 2.0, για την δημιουργία εικόνων, κομικ , animations, συννεφόλεξων, νοητικών χαρτών  κ.λπ. και στην συνέχεια τα ανέρτησαν στο wiki.

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Για την πραγματοποίηση της έρευνας οι ομάδες συνεργάστηκαν και ουσιαστικά το ερευνητικό μέρος της εργασίας αποτέλεσε αντικείμενο εργασίας ολόκληρου του τμήματος.

Σκοπός της έρευνας ήταν οι έφηβοι μαθητές και οι μαθήτριες να ανακαλύψουν τα πλεονεκτήματα της κοινωνικής δικτύωσης μέσω facebook με όρους ασφαλούς πλοήγησης και να αξιολογούν τον τρόπο χρήσης του με βάση την διαφήμιση και την εμπορική του χρήση. 

H ομάδα στόχος της έρευνας ορίστηκε με βάση την πρόθεσή μας για την διερεύνηση του προφίλ των μαθητών και χρηστών του Facebook, του 9ου ΕΠΑΛ Αθήνας, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι παράγοντες που σχετίζονται με την ένταξη τους στον συγκεκριμένο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, καθώς επίσης και ποιοι καθορίζουν τι είδους ενδιαφέροντα τους ελκύουν, κατά τις επισκέψεις τους στον ιστότοπο αυτό στην εμπορική και διαφημιστική διάστασή  του.

Το ερωτηματολόγιο ανακατασκευάστηκε με την συνεργασία όλων των ομάδων που πρότειναν ερωτήματα από τα οποία δημιουργήθηκε μια δεξαμενή επιλογής.

Στη συγκεκριμένη έρευνα επιλέξαμε την ποσοτική προσέγγιση, η οποία θεωρήσατε πως ανταποκρίνεται κατάλληλα στις απαιτήσεις του ερευνητικού στόχου της μελέτης μας και στη φύση των ερευνητικών μας ερωτημάτων και δικαιολογείται από τους περιορισμούς που υπάρχουν σχετικά με το χρόνο, το μέγεθος του δείγματος, τους πόρους, το σκοπό της μελέτης και τις ειδικές συνθήκες που διεξήχθη η έρευνα.

Οι κύριες ομάδες ερωτήσεων του ερωτηματολογίου αφορούσαν:

  • δημογραφικά  χαρακτηριστικά,
  • διερεύνηση για την έναρξη ένταξης στον συγκεκριμένο ιστότοπο και τον χρόνο χρήσης του.
  • διερεύνηση για τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη χρήση του 
  • διερεύνηση για το επίπεδο γνώσης της λειτουργίας του fb.
  • ερωτήσεις σχετικές με τις προσδοκίες για τον τροπο διαφήμισης, προβολής και εμπορικής εκμετάλλευσης ενός κοινωνικού δικτύου.

Η τελική μορφή του ερωτηματολογίου της έρευνας αναρτήθηκε διαδικτυακά.

Το δείγμα αφορούσε κατά κύριο λόγο χρήστες του Facebook (n=40) και πραγματοποιήθηκε με ανάρτηση του διαδικτυακού ερωτηματολογιου σε συζητήσεις και προφίλ των χρηστών/μαθητών του Fb.

Τα τελικά αποτελέσματα της έρευνας παρατίθενται πιο κάτω:

 

 

Ο χώρος του σχολείου και η ιστορία της περιοχής

Εκτύπωση
Τελευταία Ενημέρωση στις 21 Μαΐου 2012 Εμφανίσεις: 5130

Η σχολική μονάδα καταλαμβάνει χώρο του παλαιου εργοστασίου οινοποιίας ΒΟΤΡΥΣ. Η ιστορία και η ανάπτυξη της περιοχής είναι άρρηκτα δεμένη με την πάλαι ποτέ ισχυρή αυτή βιομηχανική μονάδα.

Ιστορική ανασκόπηση

Tο εργοστάσιο ΒΟΤΡΥΣ είναι ένα από τα από τα πολλά εργοστάσια οινοποιίας που ίδρυσε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΙΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΝ (Ε.Ε.Ο.Ο.) από το 1906 στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η εταιρία ίδρυσε τα παρακάτω εργοστάσια και οιναποθήκες: Mύλοι Αθηνών (σήμερα Σεπόλια), Ελευσίνα, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύργο, Αχαΐα, Πάρο, Κύμη, Βελίκα, Γαστούνη, Βραχάτι, Λευκάδα, Σάμο, Αλιβέρι.

Περισσότερα...

Κατασκευή-Επιμέλεια Ιστοσελίδας: Καραγεώργος Παναγιώτης, ΠΕ19
Joomla 1.7 Templates designed by college jacken